Glazbena manifestacija Lokrumske večeri – glazba kraj mora nakon srpanjskog ciklusa najavljuje nove koncertne atrakcije. Na otoku Lokrumu 30. kolovoza 2015. godine svoj će ekskluzivni koncert održati Željko Bebek, najveća živuća rock’n’roll legenda naših prostora u jedinstvenom spoju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.
– Koncert Željka Bebeka bit će pravi glazbeno-produkcijski spektakl u sklopu kojeg će se uz Bebeka na bini naći čak šezdeset glazbenika – potvrđuje inicijator i producent Lokrumskih večeri Tomislav Kašljević.
Naime, uz Dubrovačke simfoničare kojima će ravnati Josip Cvitanović, koncertni doživljaj upotpunit će i Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, s kojim je Bebek nedavno briljirao na Tamburica festu na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a glazbenicima će se pridružiti i Bebekov bend. Bit će to prilika za sve Bebekove fanove, ali i fanove Bijelog dugmeta da u posebnom ambijentu otoka Lokruma uživaju u hitovima Bijelog dugmeta i mnogobrojnim hitovima Željka Bebeka iz njegove bogate solo karijere.

Tibor Bun